Güncel Haberler

Bir meslek grubundan daha ‘yeşil pasaport’ talebi – Son Dakika Ekonomi Haberleri

TÜRMOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Birlik genel merkezinde düzenlenen seminere GİB Başkanı Bekir Bayrakdar, TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu ve iki kurumun yetkilileri katıldı.

Çalıştayda mali müşavirlik mesleğinin sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerileri tartışıldı.

MALİ DANIŞMANLARDAN “YEŞİL PASAPORT” İSTEĞİ

Kartaloğlu, burada yaptığı konuşmada, karşılaştıkları her türlü sıkıntının çözümü için Gelir İdaresi Başkanlığı ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Profesyonellerin sorunlarına değinen Kartaloğlu, “Geçici mali dönemlerde enflasyon düzeltmesi yapılmamalı. Mücbir sebepler deprem bölgesine kadar genişletilmeli, mali müşavirlik fiyat listesi modernleştirilmeli. Tahsilat sorunu çözülmeli, Tahsil edilmeyen tutar üzerinden KDV ödenmemeli, mali müşavirlik hizmetlerinde KDV düşürülmeli, mali tatil gerçekçi bir yapıya kavuşturulmalıdır.” Uzlaşması gerekiyor, beyan ve bildirimlerin basitleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Kartaloğlu, mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi konusunda da çalıştıklarını ve bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan destek beklediklerini söyledi.

Gelir İdaresi Başkanı Bayrakdar, kurum olarak mesleğin sorunlarının giderilmesine yönelik her türlü çalışmaya destek vereceklerini, idareyle koordineli çalışmaları halinde mali tatilin uygulanabilir hale geleceğini söyledi.

Çalıştay sonunda TÜRMOB ve GİB yetkililerinden oluşan 4 farklı çalışma grubu oluşturuldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş