Güncel Haberler

Topkapı Sarayı gece turları ne zaman, saat kaç arasında yapılacak? – Son Dakika Yaşam Haberleri

Topkapı SarayıMüze olarak faaliyete geçtiği 1924 yılından bu yana tarihinde ilk kez geceleri ziyarete açıldı. Peki Topkapı Sarayı gece turları ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek?

TOPKAPI SARAYI GECE TURLARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı'nı gece keşfetme imkanı sunan uygulama yarın başlayacak. Yeni uygulamayla Topkapı Sarayı her cumartesi 21.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Saraya gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek. Birinci grup 29 Haziran saat 21.00'de, ikinci grup ise saat 22.00'de kabul edilecektir. Grupların 300 kişiyi geçmemesine dikkat edilecektir.

GECE HANGİ BÖLÜMLER ZİYARET EDİLEBİLİR?

Harem bölümünde Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Yakın zamanda yeni sergi düzeniyle ziyarete açılan Murat Has Odası, Favoriler Ofisi ve Mabeyn Taşlı, Altın Yol ve Kuşhane Mutfağı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Gece ziyaretleri kapsamında Topkapı Sarayı'nın üçüncü avlusunda yer alan Erzak Salonu, Kutsal Emanetler Dairesi, Fatih Sarayı ve Hazine Sergisi'ni yeniden keşfetmek mümkün.

Ayrıca ünlü Topkapı Sarayı Hazine Sergisi'nde yer alan Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi başyapıtları da görebilirsiniz.

Sarayda gece turu sırasında ziyaretçiler havuz terasında dolaşıp, iftar çardağından İstanbul'u gözlemleyebilecek.

Tur için özel biletler gişeden temin edilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber