Güncel Haberler

Hasadı kavurucu sıcakta 700 TL yevmiyeyle yapılıyor: Tarlada 5 TL’ye satılıyor… – Son Dakika Yaşam Haberleri

Kavurucu sıcakların etkisini hissettirdiği Hatay'da, hasadı zor şartlarda devam eden salatalıklar tarladan kilogramı 5 TL'ye alıcı buluyor. 40 dereceyi bulan sıcaklıklarda çalışan işçilere günlük 700 TL ücret veriliyor.

Yayınlanma: 07.13.2024 – 20:15

Abo Ol

Google Haberleri

Türkiye'nin verimli topraklarından Hatay'da yaz mevsimiyle birlikte başlayan meyve sebze hasadı devam ediyor. Depremin vurduğu Hatay'da biz üretim ve emeklerle yaraları sarmaya devam ederken, tarım işçileri de 40 dereceye varan kavurucu sıcakta çalışmaya devam ediyor. Arsuz İlçesi Kurtbağı Mahallesi'nde doğal olarak yetiştirilip hasat edilen salatalıklar tüketicilere satılmaya başlandı. Ülkenin birçok yerine gönderilen yerli salatalıklar tarlalarda 5 TL'ye alıcı bulurken, tarım işçilerinin yevmiyesi ise 700 TL oluyor.

“Günlük harçlık 700 TL, ÇOK YORULDUZ”

Kavurucu sıcakta salatalık toplayan Ayşe Kasap (19) “Tarlamız toplam 10 dekar, yaklaşık 2 dekarda salatalık var. Şu anda tarladan salatalık satış fiyatı 5 TL. Günlük ücret 700 TL, çok yorulduk. Dayanamıyoruz.” Hava çok sıcak olduğu için erkenden çıkıyoruz. Sabah 5-6 gibi tarladayız ve tarladaki salatalığın satış fiyatı 5 TL yani 900 kilo çıkıyor. Bir ton olsun Salatalığı ekeli bir buçuk ay oldu ve 3-4 kez hasadı yaptık.“dedi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş