Güncel Haberler

Kılıç yemini günün emriydi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerle ilgili ilk açıklama: Konuyu değerlendireceğim

Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç yemini töreni de gündemdeydi. Teğmenler, “Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz!” dediler. Sloganı attıktan sonra yemin etti. Söz konusu görüntülere ilişkin ilk yorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

AK PARTİ MKYK'DA DÜZENLİYDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu'ndan üç kadın teğmen birinci olarak gelirken, mezuniyet töreni kutlamalarının ardından yaşanan gelişmeler AK MKYK partisinde tartışma konusu oldu.

ERDOĞAN'IN İLK YORUMU

Milliyet'in haberine göre; Bazı MKYK üyelerinin bu kutlamanın “Türkiye'nin askeri vesayetini ve darbe tarihini” anımsattığını ve konunun araştırılması gerektiğini söylemesi üzerine Erdoğan, “Bu benim bölgeyi terk ettikten sonra yaşanan bir olaydır. Bu konuyu arkadaşlarımla görüşeceğim” dedi. Önce Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı geldi, ilk defa oluyor bu, “AK Parti döneminde kadınlar eve kapandı” diyenlere güzel bir cevap. Bu kızlar Anadolu'yu yansıtıyor. Bir tanesiyle de sohbet ettim, adı da İkra… Bu hafta orada yaşananları anlatacağım.”

“200 civarında olduğunu tespit ettik”

Ayrıca toplantıda Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuay Alpay şunları söyledi: “Bu 20 kişiyle başlayan bir grup… Bunların da dahil 200 civarında olduğunu tespit ettik. İster tepki olarak, ister başka bir niyetle yapılmış olsun, bunun takipçisi olacağız, sunacağız” dedi.

NE OLDU

Harp Okulu mezunu genç teğmenlerin, görev süresini ilk tamamlayan Ebru Eroğlu önderliğinde kılıçlarını çekip yemin ettikleri anlar sansasyon yarattı.

FSFDSG

Teğmenler, “Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz!” dediler. Sloganın atılmasının ardından herkes hep birlikte şu sözlerle yemin etti:

“Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, büyük Türk milletinin şeref ve haysiyetini, aziz vatanımızın bir karış toprağına uzanacak ellerin bizi bulacağına yemin ederiz.” ve kılıçlarımız her zaman keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk geleceğinin çocuklarıyız, şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş