Güncel Haberler

Gazze'de 200 bin Filistinli yiyecek, içecek ve ilaç olmadan yaşıyor

Gazze Şeridi Sivil Koruma Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Cibaliya mülteci kampındaki duruma ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bina ve altyapıları bombalayıp havaya uçurduğuna dikkat çekilen açıklamada, Cibaliya mülteci kampındaki 200 bin Filistinlinin 12 gündür yiyecek, içecek ve ilaçsız yaşadığının altı çizildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun her türlü hareketli nesneyi hedef alan kara operasyonu nedeniyle İsrail ordusunun öldürdüğü onlarca Filistinlinin cenazelerinin hâlâ molozlardan temizlenip sokaklardan uzaklaştırılmayı beklediği belirtildi.

Yönetimin açıklamasında “Cibaliya yok ediliyor ve sistematik ölüme maruz bırakılıyor” denildi. Açıklamaya yer verildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 42 bin 409 Filistinli hayatını kaybetti, 99 bin 153 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

DSÖ: Gazze'deki çocuk felci aşısı kampanyasının ikinci turunda yaklaşık 157 bin çocuğa aşı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de 14 Ekim'de başlayan çocuk felci aşısı kampanyasının ikinci turu kapsamında 156 bin 943 çocuğa aşı yapıldığını duyurdu.

Ghebreyesus, Gazze'de yürütülen aşı kampanyasının ikinci turunu X'te paylaştı.

“Gazze'nin merkezinde iki gün süren aşılamanın ardından ikinci doz çocuk felci aşısı yapılan toplam çocuk sayısı 156 bin 943 oldu. Aşılama bugün de devam ediyor.” Ghebreyesus, kendi ifadeleriyle bu dönemde 128 binden fazla çocuğa A vitamini takviyesi verildiğini kaydetti.

Ghebreyesus ateşkes ve barış çağrısını yineleyerek taraflara aşılamanın yapıldığı bölgelerdeki çatışmalara insani ara verilmesine ilişkin kararlarına saygı duymaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyası

Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Gazze Şeridi'nde DSÖ, Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Yardım ve Yardım Kuruluşu işbirliğiyle 10 yaşın altındaki 600 binden fazla çocuğu kapsayan çocuk felcine karşı aşı kampanyası başlatıldı. İşleri Ajansı. Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için (UNWRA).

İlk tur 16 Eylül'de tamamlandı ve aşılama oranının yüzde 90'a ulaştığı bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber