Güncel Haberler

Bakan Bolat'ın Fitch Notu | Kredi haberleri


Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin notunu “B+”dan “BB-“ye çıkarmasına ilişkin Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Bu not, ülkenin makroekonomik göstergelerinde iyileşme olduğunu bir kez daha gösteriyor” dedi. “

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından Fitch'in notuna ilişkin açıklama yaptı.

Hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının olumlu sonuçlarının uluslararası platformda takdir edilmeye devam ettiğini belirten Bolat, şöyle konuştu:

“Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltti. Bu not, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerindeki iyileşmelerin uluslararası alanda da kabul gördüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.”

“OLUMLU GELİŞMELER ÜLKENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKIYOR”

Bolat, enflasyondaki düşüş, milli gelirdeki artış, dış ticaret ve cari açıklardaki iyileşme, finansal istikrarın sağlanmasına yönelik alınan tedbirler, döviz rezervlerindeki artış ve toplumsal refahın adil dağılımı için yapılan çalışmaların altını çizdi. ekonominin dengelenme ve istikrar sürecini güçlendirmiştir.

Bu olumlu gelişmelerin ülkenin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ortaya koyduğunu ve aynı zamanda uluslararası kredibilitesini güçlendirdiğini vurgulayan Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, tüm bakan ve çalışanlara şükranlarını sundu. Başarıya kimlerin katkısı oldu? Tüm kurumlara teşekkür etti.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom