Güncel Haberler

İŞKUR 1 milyon kişiye istihdam sağladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un yılbaşından bu yana iş bulmasına yardımcı olduğu kişi sayısının 1 milyonu aştığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'un işgücü piyasasının dinamiklerini anlamak ve işverenlerin taleplerini doğrudan yerinde gözlemlemek konusunda stratejik bir misyon üstlendiğini ve büyük projeler yürüttüğünü söyledi. Bu dinamikleri daha iyi analiz etmek için Bakanlık gibi ölçekli saha araştırmaları.

Bu kapsamda her yıl 86 bine yakın işyerini ziyaret ederek işgücü piyasası araştırması yaptıklarını vurgulayan Işıkhan, şöyle konuştu:

“Bu çalışmalarda işverenlerimizin personel ihtiyaçlarını, gerekli becerileri ve sektörlerindeki diğer kritik ihtiyaçlarını derinlemesine inceliyoruz. Bu çalışmalar yalnızca işverenlerin mevcut taleplerini karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda kendi gelecek stratejilerimizi şekillendirmemize de olanak sağlıyor.”

“HEDEFİMİZ İŞSİZLİK ORANINI TEK HADİDE TUTMAK”

Işıkhan, son dönemdeki istihdam verilerinin oldukça tatmin edici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“TÜİK verilerine göre 2024 yılının ikinci çeyreğinde istihdam edilen sayımız geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 105 bin kişi artarak 32 milyon 661 bin kişi oldu. Bu da istihdam oranımızın 1,3 puan arttığını gösteriyor. Aynı dönemde kişi sayısı 244 bin kişi azalarak 3 milyon 156 bine düştü. İşsizlik oranı ise yüzde 8,8'e düştü.

“VERİLER İŞKUR'UN BAŞARISINI GÖSTERİYOR”

İŞKUR verileri incelendiğinde de benzer bir başarı öyküsünün görüldüğünü belirten Işıkhan, şu bilgileri paylaştı:

“Ocak-Ağustos 2023 döneminde 786 bin 501 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ederken, 2024 yılının aynı döneminde bu rakam yüzde 20,5 artarak 947 bin 388 kişiye ulaştı. Eylül ayında İşe Aracılık ettiğimiz kişi sayısı yerleştirme 1 milyonu aştı yani “Sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu da İŞKUR'un işgücü piyasasındaki aktif rolünü ve başarısını ortaya koyuyor. İşgücü kalitesinin artırılmasına yönelik ortak projelerimiz ile daha fazla kişinin istihdamına aracılık etmeye devam edeceğiz.”


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom