Güncel Haberler

İstanbul Havalimanı Avrupa'da bir ilk oldu

Oluşturulma Tarihi: 21 Eylül 2024 11:28

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günde ortalama 1488 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu açıkladı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 9-15 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Avrupa havalimanlarındaki havacılık istatistiklerini içeren Avrupa Havacılık Genel Raporu'na ilişkin açıklamada bulundu. Günde ortalama 1488 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı olan Bakan Uraloğlu, şunları söyledi: “İstanbul Havalimanımız, Amsterdam, Paris ve Londra Antalya Havalimanı gibi Avrupa başkentlerinin havalimanlarını geride bırakarak ilk sıradaki yerini korudu. Günde ortalama 949 uçuş da aynı listede yer alıyor.” “10'uncu sırada yer aldı” dedi. Uraloğlu, küresel 25 havalimanı arasında İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 747 seferle dünyada 7'nci sırada yer aldığına dikkat çekti.

class = “medyanet-inline-adv”>

“AVRUPA'NIN EN VERİMLİ HAVA SAHASLARINDAN BİRİ”

Hava trafik istatistiklerine göre Türkiye'nin günde ortalama 3 bin 735 uçuşla Avrupa'nın en fazla trafik hacmine sahip ülkeleri arasında altıncı sırada yer aldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu: “Hava trafiği yoğunluğundaki uçuşlarda gecikme süreleri açısından başarımız devam etti. EUROCONTROL hava raporunda “Türk hava sahası uçuş başına ortalama 2,27 dakikalık gecikme süresine ulaşırken, Türk hava sahamız uçuş başına 0,5 dakikanın biraz altında gecikme süresiyle Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri haline geldi.”

EUROCONTROL üyeleri arasında 7 saha kontrol merkezinde uçuş başına ortalama 1 dakikadan fazla gecikme gözlemlendiğini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Ortalama 4,4 dakika gecikmeyle Budapeşte en fazla gecikmenin yaşandığı havalimanı oldu. Hava koşulları nedeniyle 1,9 dakika.” “Zagreb ve Belgrad 1,8 dakika ile en fazla gecikmenin yaşandığı saha kontrol merkezleri arasında yer alıyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş