Güncel Haberler

Adnan Oktar davasında yeni gelişme! Ara karar açıklandı

Davanın İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmasında kendilerini savunan sanıklar, iddianamedeki iddiaların somut delillere dayanmadığını söyleyerek tahliyelerini talep etti. Adnan Oktar'ı çok sevdiğini belirten Meltem Arıkan Daban, şöyle konuştu: “Ortak ahlâkımız, ortak inançlarımız var. Birlikte yaşamamız ve asla ayrılmak istemememiz hayatın doğal akışı olarak kabul edilmeli. 6 yıldır bize karşı somut deliller var. Evet Adnan Oktar'ı çok seviyorum çünkü o onun ruhu ve kalbi o kadar saf ki, ruhunun Sayın Adnan'a ulaşması mümkün değil. Onun hakkında” dedi.

“MİLLİ VİCDANLI BİR TOPLUMUZ”

Kendini savunan Ferhunde Eda Babuna ise şunları söyledi: “Mahkeme yetkisizlik kararı vermesi gerekirken dosyayı hukuka aykırı tutuyor. Örgüt üyesi olarak ne suç işledim? Yaklaşık 4 yıl tutuklu kaldım. Soyut delillerden dolayı yaklaşık iki yıldır tüm milletin gözü önünde sadece kültürel, dini ve bilimsel nedenlerle tutukluyuz.” Biz işleyen, devlet kurumları tarafından tanınan ve desteklenen, sabıka kaydı temiz, eğitimli, bilgili ve milli vicdana sahip bir toplumuz. Hangi suçu işlemek için toplandığımız henüz ispatlanmadı, evlerimizde suç veya suçluya dair tek bir suç unsuruna rastlanmadı, Mehdi bir inançtır, inanmak isteyen inanır, isteyen inanamaz. “

“DURDURAMADIĞIM TEK ŞEY ADNAN OKTAR'A SEVGİMDİR”

Savunmasını sürdüren Eda Babuna, “Bizim kız arkadaş bulmak için ya da cinsel tatmin için böyle bir suç işlemeyeceğimizi herkes biliyor. Ülkemizde böyle bir özgürlük ortamı varken neden suç işleme ihtiyacı duyalım ki? Türkiye'de cinsel tatmin için suç örgütü kurulmasına ihtiyaç var. Bütün ailem cezaevinde. Zulme ve zulme karşı mücadele edin. Sadece sevgi, saygı ve dostluk vardır. Sayın Adnan değil. şeyhim veya müridim. Adnan Oktar zeki, ahlaklı, samimi, vatansever ve sadık bir Müslümandır. “Merhametlidir. Durduramadığım tek şey Adnan Oktar'a olan aşkımdır.”

SERBEST BIRAKILDILAR

Mahkeme, tüm savunmaları aldıktan sonra geçici kararını açıkladı. Mahkeme, geçici kararında Berat Kartal, Yusuf Erkan Özoğuz, Pınar Demir ve Dilşad Kurt'un tahliyesine karar verdi.

Adnan Oktar, Aslı Efeoğlu, Elvan Şahin, Emine Mine Kalça, Ferhunde Eda Babuna, Meltem Arıkan Daban'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 10-11-12 Temmuz'a ertelendi.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sahibinden satışa sunulan belgeli göktaşı!  Bunu iki yıl önce bulmuş ve analiz ettirmişti.Sahibinden satışa sunulan belgeli göktaşı! Bunu iki yıl önce bulmuş ve analiz ettirmişti.
Karısına tacizde bulunduğu iddiasıyla yeğenini öldürdü.Karısına tacizde bulunduğu iddiasıyla yeğenini öldürdü.
Yer: Diyarbakır!  Saldırıya uğrayan avukat tabancayla onu bacağından vurduYer: Diyarbakır! Saldırıya uğrayan avukat tabancayla onu bacağından vurdu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking