Güncel Haberler

Araştırma: Uykusuzluğa ‘en çok’ hangi içecek neden oluyor? – Son Dakika Dünya Haberleri

Uyumadan önce kahve ya da çay içilmemesi tavsiye edilirken, yeni bir çalışma uykusuzluğa karşı en kötü içeceğin süt olduğunu ortaya çıkardı.

Kahve, çay ve sütün kişinin uyku kalitesini etkileyip etkilemediği araştırıldı ve şaşırtıcı ve devrim niteliğinde bir sonuç ortaya çıktı.

Araştırmalar uykuyu olumsuz etkileyen en önemli faktörün kahve veya çay değil süt olduğunu göstermiştir.

Kahve ve çayın beyindeki uykuyu teşvik eden reseptörleri bloke eden kafein açısından zengin olduğu, kalsiyum ve D vitamini açısından zengin olması nedeniyle sağlık açısından birçok faydası bulunan sütün de zararlı etkileri olabileceği ortaya çıktı.

Araştırmacılar tarafından yayınlanan ortak açıklamada şunları kaydetti:

“Hangi içeceklerin uykumuzu diğerlerinden daha fazla etkilediğini öğrenmek için katılımcılara uyku takip cihazları ve beş farklı içecek verdi. Daha sonra her katılımcı, beş gün boyunca farklı bir gece geçirdi ve böylece süt, iyi bir gece uykusu için en iyi çözüm oldu. ” En kötü içecekti: Katılımcılar sadece 6 saat 52 dakika uyudular; bu da normal bir geceden neredeyse bir saat daha azdı. Popüler inanışın aksine, kahve yatmadan önce içilen en kötü içecek değildi, ancak çay yatmadan önce içilecek en iyi içecekti ve en önemlisi rüya görmeyi teşvik ediyor, bir saat 14 dakikalık derin uykuyu teşvik ediyor.

“BU BELİRTİLER GECE UYKUSUNU ETKİLEYEBİLİR”

Profesör John Young, Teesside Üniversitesi “süt yatmadan önce iyi bir içecek değildir” açıkladı.

Özellikle kişinin süt alerjisi, laktoz intoleransı veya irritabl bağırsak sendromu (IBS) varsa Young şunları öneriyor: “halsizlik” Sizi uykulu yapan ve uyanık tutan semptomlara neden olabileceğini söyledi.

Genç, “Bu belirtiler uykuya dalmayı geciktirecek ve hatta iyi bir gece uykusunu engelleyebilir. Bu nedenle, bu kişilere yatmadan önce süt içmekten kaçınmaları tavsiye edilir. Benzer şekilde, asit reflü hastası olan kişilerin sütlü çay veya içeriği yüksek herhangi bir şey içmesi de muhtemelen faydalı olacaktır. Yatmadan önce protein tüketenlerde mide ekşimesi ve kusma belirtileri yaşanacaktır. Dedi.

Young ayrıca konuyla ilgili araştırmalar çelişkili olsa da, süt içmenin başkalarına uykuya dalmalarına yardımcı olabileceğine dair kanıtların bulunduğunu da belirtti.

“Yatmadan önce sütün uykuya dalma ve iyi bir gece uykusunu sürdürme yeteneğimizi geliştirdiğine dair kanıt, büyük ölçüde genel beslenmemize, fiziksel aktivitemize ve gün boyunca güneş ışığına maruz kalmamıza bağlıdır.”

Başka bir araştırmaya göre yeterli miktarda süt ve süt ürünleri içeren çeşitli bir beslenmenin uyku alışkanlıklarını iyileştirmeye yardımcı olacağı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking