Güncel Haberler

Asıl faydası kabuğunda saklı! Geçmeyen öksürüğü bitiriyor, bağışıklığı tavan yapıyor

Sarımsak sağlığa pek çok faydası olan bir besindir. İçerdiği bileşikler sayesinde birçok alanda faydalı olabiliyor. Sağlık sorunlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkisiyle bilinen sarımsağın asıl faydasının kabuğunda olduğu öğrenildi.

Doğal bir antibiyotik olarak kabul edilen sarımsak, saç ve tırnak sağlığı, cinsel sağlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıklar gibi pek çok alanda inanılmaz faydalar sunuyor.

sarımsak

Genellikle soyulup yenen sarımsakların dişleri ayrılarak kabukları atılır. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre sarımsak kabuklarının da en az sarımsak kadar şifalı olduğu öğrenildi. Sarımsak kabuğunun faydalarını duyanlar çöpe attığına pişman oluyor.

sarımsak2

SARIMSAK KABUĞUNUN İNANILMAZ FAYDALARI

  • Uzmanlar ayrıca sayısız faydası olan sarımsak kabuklarının da atılmamasını öneriyor. Sadece karanfil değil, sarımsak kabukları da gençliğinize gençlik katacak güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Sarımsak kabuğunda bol miktarda bulunan Quercetin; Yaşlanma, ince çizgiler ve cilt yapısının gelişmesine katkıda bulunur.

sar

  • Sarımsak kabukları, en önemlisi kalbi koruyan ve yaşlanma süreciyle savaşmaya yardımcı olan “anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar” olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içerir.

  • İltihap ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyonlardan temizler.

  • Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Vücudun direncini arttırır.

nehir2

NASIL TÜKETİLİR?

Sarımsak kabukları çay veya meyve suyu yapılarak tüketilebilir. Bitki çaylarınıza birkaç parça ekleyebilirsiniz. Sarımsak kabuklarını kaynatıp, süzülmüş suyunu çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Kurutulan kabukları toz haline getirerek kullanabilirsiniz.

Sen

SARIMSAK KABUKLU ÇAY TARİFİ

Sarımsakları soyun ve kalan kabuktaki tozu temizlemek için yıkayın. Daha sonra temiz bir demliğe koyun ve 2 bardak kaynamış su ekleyin. Çaydanlığın kapağını kapatıp üzerini bir bezle örtün. 1 saat kadar bu şekilde hazırlanmasını bekleyin. Günde bir bardak çay olan sarımsak kabuğu suyunu 3-4 gün ara vermeden tüketebilirsiniz.

OLUMSUZ: Sağlık sorunları durumunda uzman bir doktora başvurmanızı öneririz.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Merdivenlerdeki kan izlerini takip etti ve gerçeği öğrendiğinde şok oldu! Merdivenlerdeki kan izlerini takip etti ve gerçeği öğrendiğinde şok oldu!
Engellilerin kullanımı için tasarlandı!  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı engellilere yönelik yürütülen çalışmaları açıkladıEngellilerin kullanımı için tasarlandı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı engellilere yönelik yürütülen çalışmaları açıkladı
Yerel seçimlerde ilk adayını açıkladı!  Yerel seçimlerde ilk adayını açıkladı! “Onu ikna etmeye çalışıyorum”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking