Güncel Haberler

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili, yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alındı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Eva Kaili, Belçika Federal Savcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

REKLAM

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Eva Kaili, Belçika Federal Savcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

Belçika Federal Savcılığı adına gün içinde 16 eve düzenlenen baskında, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili, Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) üyesi ve Yunanistan muhalefet partisi PASOK ve diğer 3 kişi tutuklandı.

Tutuklananlar arasında eski İtalyan S&D milletvekili ve İtalyan Articulo Uno partisi üyesi Pier-Antonio Panzeri de yer alıyor.

Jandarma, Panzeri’yle birlikte 600 bin euro nakit ele geçirdi.

Habere yanıt olarak S&D Group’un internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Avrupa kurumlarındaki yolsuzluk iddiaları bizi dehşete düşürdü. S&D Grubu yolsuzluğa tolerans göstermez. Küresel bir soruşturmayı ilk destekleyen biziz. İşbirliği yapacağız. ” tüm soruşturma makamlarıyla tam olarak. Bu ruhla, devam eden hukuki işlemler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye kararlıyız.” “Kamuya açık yorum yapmayacağız.” denildi.

PASOK’tan ihraç edildi

Öte yandan Yunan medyasında yer alan haberlere göre PASOK, Kaili’nin partiden ihraç edildiğini duyurdu.

PASOK, yaptığı açıklamada, “Son gelişmeler ve Belçikalı yetkililerin Avrupalı ​​yetkililere yönelik yolsuzluğa ilişkin soruşturması sonrasında, PASOK Milletvekili Eva Kaili, Başkan Nikos Androulakis’in kararıyla partiden ihraç edildi.” dedi. ifadeler kullanıldı.

Belçika Federal Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, adı açıklanmayan bir Körfez ülkesinin, Parlamento kararlarını etkilemek amacıyla Avrupa Parlamentosu’nda stratejik konumdaki kişilere büyük miktarda para verdiği ve mali değeri yüksek hediyeler sunduğundan şüphelenildiği açıklandı. Birkaç aydır EP.

Raporda, bugün yapılan aramalarda toplam değeri 600 bin avro olan nakit para, bilgisayar malzemeleri ve cep telefonlarının ele geçirildiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking