Güncel Haberler

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü yangında yeni gelişme: Binadaki diğer işletme sahipleri konuştu – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Caddesi’ndeki gece kulübünün tadilatı sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Arka çıkışa ulaşıp kaçan marangoz işçisi Ercan ErkanAçıklama da ortaya çıktı. İşçi Ercan Erkan, “DJ kabininin arkasından yoğun duman ve alevler yükseldi. O sırada elektrikler kesildi. İnsanlar bağırmaya başladı. İçerisi karanlıktı, göremiyordunuz.” dedi.

OĞLUM DEMİŞTİ: ‘ÇIK, YANIYORUZ’

Yangının çıktığı gece kulübünün bulunduğu binada bir dükkanın sahibi olduğunu söyledi. Muhittin YartaşıKulübün girişinde bir elektrik dükkanım var. Dükkânımda oturuyordum ve oğlum gelip “Baba çık dışarı” dedi. Oğlum mağazanın önünde telefonla konuşuyordu. O sırada dumanı gördü ve şöyle dedi: “Baba çık dışarı, yanıyoruz.” O anda ben çıkarken dükkanımın yanında bir dükkan vardı, kepenkler açıktı ve oradan yöneticilerimiz çıktı. O kapı açılır açılmaz çıkış kapısında yangın çıktı. Oksijen içeri girdiğinde kaçınılmaz olarak parladı. Yangın o anda çıktı. Ancak daha önce insanlar dumanla çevriliydi ve dışarı çıkamıyorlardı. Kapının önündeki arkadaşlar gitti ve onun dışında kimseyi göremedim. İçerideki arkadaşların çoğunu tanıyordum. Ramazan baştan beri tadilattaydı. Burası bir geçit, normalde mekanın girişi arka kapıdan oluyor, müşterilerin girdiği bir kapı var. Ayrıca tadilat çalışmaları devam ederken mal kabulü adı verilen, yani malzeme satın alma girişi olan arka kapı da bulunmaktadır. Onun dışında bir kapı yok. Zaten yangından kaçma şansı da yok, -2. “Yerde” dedi.

“KOKU GELİYORDU”

Şükrü Polat şunları söyledi: “Burada bir aydır yenileme çalışmaları sürüyor. Tabii bir koku geliyordu ve rahatsız olduk. Yangının burayı ne kadar etkileyeceğini tam olarak bilmiyoruz. Gündüz çalıştığımız için alt kattan sesler geliyordu, müşterilerimiz de öyle söylüyordu. Ramazan gelince kendimize dikkat etmemizi söylediler. Sonuçta onları tanıyoruz, tanıdığımız insanlar. Yani sona yaklaştıklarını biliyoruz. O gün dükkândaydık. Yoğun bir koku duyunca hepimiz kendimizi dışarı attık. Çalışanları isim olarak değil yüz olarak tanıyorduk. İş yerindeki bazı kişilere merhaba dedik. Bizim de ayrı bir şikayetimiz var. Az önce yanımıza bir yetkili geldi ve şöyle dedi: Bakın biz 40-50 civarında tüccarız. Hiçbir yetkili bize gelip bilgi vermiyor. Bir yetkili yanımıza gelip “Arkadaşlar burası 15 gün sonra açılacak, gidin kendinize iyi bakın” dese biz de katılırız. 3 gündür burada oturuyoruz, gelip gidiyoruz.“dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking