Güncel Haberler

Canan Karatay’dan kilo veremeyenler için ezber bozan sözler! Önce “Bu bir kısır döngü!” dedi, sonra uyardı: “Vücudun en büyük düşmanı!”

Hastalıklar ve sağlıklı beslenme konusundaki muhteşem açıklamalarıyla adından söz ettiren ünlü doktor Canan Karatay, bu sefer dikkat çeken bir konuya değindi. “Vücudumuzun ani sorunlar ve ani travmalara karşı koruma mekanizması olarak kortizol salgılanır. Vur-kaç hormonu da denir. Yani savaşırız, savaşırız ya da kaçarız. Bunu salgılayan kortizol hormonudur.” Adrenal bezlerimizden üretilir.” Ünlü doktor Canan Karatay, “Kortizol kronik olarak üretildiğinde ne olur? Kronik stres nasıl oluşur?” Sorularınızı da yanıtladı.

CANAN KARATAY’IN DİKKATE ALINAN SÖZLERİ: “BU BİR SOKAK DÖNGÜSÜ!”

Uzman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Stresin fiziksel stres, zihinsel stres ve vücudumuzdaki stres olarak ayrımını yapabiliyoruz. Bu stresler giderek arttıkça kortizol hormonu da giderek artıyor. Kortizol hormonu artıp uzun süre yüksek kaldığında tüm metabolizma bozuluyor. Kortizol Hormonu Kronik streste sürekli artar. Bunun en önemli nedeni insülin hormonunun yüksek olmasıdır.

u3

“ŞEKER EN TATLI ZEHİRDİR!”

Kortizol hormonu insülini artırır. İnsülin hormonu kortizol hormonunu artırır. Bu bir kısır döngü. Altında ne var? Açıkçası şeker. “Şeker en tatlı zehirdir.”

xdd

KİLO VEREMEYMENİZİN NEDENİ BU OLABİLİR!

Kortizol hormonu hakkında konuşan ünlü doktor, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Kilo verememenin nedeni kortizol hormonudur. Kilo almanın nedenidir. Ne kadar hareket edersek edelim, ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim, eğer kronik stres devam ediyorsa, bizi yiyip bitiriyorsa, bilin ki kortizol yüksek ve bir travmaya, ani bir üzüntüye veya spor yaparken tehlikeli olabilir.” Yani deli gibi koştuğunuzda kortizol hormonu salgılanır. Bu da kan basıncını yükseltir ve baş ağrısına neden olur. Yani baş ağrısı nedeniyle kortizol artmaz ama kortizol salgılandığı için baş ağrısı yaşarsınız.

pexels-vera-mikhailova-19453903

“CİNSEL HORMONLARI ETKİLİYOR!”

En önemli nedenlerden biri vücuttaki mineral eksikliğidir. Yani kanımızdaki eksikliklerden kaynaklanan iç stresten bahsediyorum. Sağlıklı ve doğal beslenmemekten bahsediyorum. Doğal yağları yememekten bahsediyorum. Ve tabi ki soğuk sıkım zeytinyağı tüketmeyin; Vücuttaki omega 3 ve omega 6 dengesinin bozulmasından bahsediyorum. Omega 6 dediğimiz yağlar aşırı miktarda vücuda girdiğinde kronik iltihaplanma başlar. Kronik inflamasyon vücuttaki strestir efendim. Bu stres devam ettiği sürece kortizol azalmayacaktır. Kortizol arttığında diğer hormonlarda eksiklik olur mu? Elbette olur. Yüksek insülin seviyeleri ve yüksek kortizol seviyeleri bir araya geldiğinde seks hormonu azalır. Vücudumuzun bağışıklık sistemi çöker ve bağışıklık gücü kaybolur. “Kortizol arttığında damarlar daralır, uzun süreli çarpıntı ve baş ağrısı meydana gelir.”

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Beylikdüzü'ne kanlı saldırı!  Motosikletlerle geldiler ve üzerine kurşun yağdı: 2 ölü.Beylikdüzü’ne kanlı saldırı! Motosikletlerle geldiler ve üzerine kurşun yağdı: 2 ölü.
DEM partisi toplantısına soruşturmaDEM partisi toplantısına soruşturma
Terör örgütüne bir darbe daha!  Bakan Güler talimat verdiTerör örgütüne bir darbe daha! Bakan Güler talimat verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking