Güncel Haberler

Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor! Uzmanlar onu işaret etti, unutulmaya yüz tuttu ama…

Yüksek miktarda vitamin ve fenolik bileşik içeren darülfülfül hakkında açıklama yapan uzmanlar, koni şeklindeki meyveleri öğütülerek baharat olarak kullanılan bu bitkinin son derece faydalı olduğunu vurguladı.

FAYDALARI SAYILACAK YETERLİ!

Doğu Hindistan’a özgü darülfülfül’ün sağlık açısından pek çok faydası vardır.

  • İştah açıcı özelliğinden dolayı özellikle iştah açıcı özelliği nedeniyle iştahsızlık çeken çocuk ve yetişkinlerde balla birlikte tüketilmesi önerilen Darülfülfül, yemek ve salatalara eklenerek iştahı artırıyor.

  • Yüksek miktarda vitamin ve fenolik bileşik içeren Darülfülfül, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan korur. Özellikle soğuk algınlığı durumunda bitki çayı şeklinde tüketilmesi önerilen bitki, vücut ısısını yükselterek ter yoluyla toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

  • Sindirim sistemine faydalı etkileriyle dikkat çeken bitki, sindirimi zor olan gıdaların sindirimini kolaylaştırır, gaz oluşumunu engeller ve ortaya çıkan gazları yok eder. Ayrıca mide şişkinliğini önleyerek vücudu reflü oluşumundan korur.

Ekran görüntüsü 04-28-2023 162859

  • Vücuda enerji vererek vücudun genel sağlığının korunmasına yardımcı olur, gücü ve cinsel performansı artırır.

  • Mide ve bağırsak enfeksiyonlarında tedavi edici etkiye sahip olan bitki, idrar söktürücü işleviyle vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

  • Darülfülfül, içerdiği fenolik bileşenlerin sakinleştirici etkisi sayesinde özellikle depresyon ve anksiyete tedavisine uygundur. Sinir sistemini güçlendirir.

Ekran görüntüsü 04-28-2023 162924

  • İnsülin metabolizmasına olan faydaları nedeniyle şeker hastalarına da tüketimi önerilen Darülfülfül, şeker hastalığının vücutta oluşturduğu hasarın onarılmasında önemli rol oynuyor.

  • Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan Darülfülfül, yağ hücrelerine erişimi kolaylaştırarak yağ yakımını artırır. Aynı zamanda bitkinin termojenik etkisi vücudun bazal metabolizmasını artırarak kilo vermeye yardımcı olur. Darülfülfül çayının zayıflama diyetlerinde kullanılması ve yemeklere baharat olarak eklenmesi diyetin etkinliğini arttırır.

  • Vücut ısısını artıran Darülfülfül aynı zamanda vücudun savunma mekanizmalarının daha etkin olmasını sağlar. Özellikle bağırsak gribi durumunda darülfülfül tüketimi midenin kısa sürede toparlanmasına yardımcı olur. Ayrıca mide bulantısını önler ve kusmayı önler.

Ekran görüntüsü 04-28-2023 162840

ÇOK FAZLA TÜKETMEMEYE DİKKAT EDİN VEYA…

Bu bitki fazla miktarda tüketildiği takdirde romatizmal ağrıları tetikleyebildiği gibi hipertansiyon, damar sertliği, bağırsak iltihabı ve egzama gibi rahatsızlıklara da neden olabiliyor.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bakan Yerlikaya duyurdu!  Komançero tutuklandıBakan Yerlikaya duyurdu! Komançero tutuklandı
Avantajları sayısızdır!  Gribe karşı kalkan görevi görüyorAvantajları sayısızdır! Gribe karşı kalkan görevi görüyor
O ülkede 6.1 büyüklüğünde deprem!O ülkede 6.1 büyüklüğünde deprem!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking