Güncel Haberler

Denizlerin prensi tezgahlarda azaldı… Kilosu 750 liraya çıktı!

Çanakkale’de 1 Eylül’de sona eren av yasağının ardından av sezonunun açılmasıyla birlikte kilosu 700 liradan satılan çeşitli balık türleri tezgahları süsledi. ‘Denizlerin Prensi’ bol miktarda mavi balıkla Kilosu 350 lira‘ye düşmüştü.

Fırtına nedeniyle iki haftadır Çanakkale Boğazı’nı vuran kötü hava ve lüfer akışının erken bitmesi balıkçı kıyılarına da yansıdı. Denizlerin prensi lüfer, akıntının bir an önce bitmemesi ve iklimin soğumaması nedeniyle sayıları azalıyor. Kilosu 750 lira üretme.

Çanakkale Balıkhalı tüccarlarından Volkan Kaşıkçı, “Yaklaşık 2 haftadır kötü hava koşulları nedeniyle balık kıtlığı yaşanıyor. Artık havalar düzelmeye başlıyor. Fiyatlar normaldir. Hamsi 100 lira, sardalya 70 lira, istavrit 100 lira, çakal 150 lira, çipura 230 lira, mezgit 350 lira. Ancak yağlı balık fiyatlarında bir miktar artış yaşandı. Lüfer ilk kez tezgahlara çıktığında fiyatı 700 liraydı.

Fiyatı 350 liraya düştü. Şu anda kilosu 750 liradan satılıyor. Yağlı balıklar artık arz yetersizliğinden dolayı bu fiyatlarla satılıyor. Lüferin bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de akıntının erken bitmesidir. Hava soğuk olmadığı için balıklar durmadı. Balık küçüldü ve oltaya düştü. Balık kıt olduğu için fiyatlar arttı” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking