Güncel Haberler

Dost kazığı pahalıya patladı! 3,5 milyon lira çarptı, çay söyleyip kaçtı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde esnaf olan Kerim M.’nin, kredi isteyerek veya kâr vaad ederek çevresindeki kişilerin banka hesapları ve kredi kartlarını kullanarak para topladığı iddia edildi. 3 arkadaşı kendisinden 3 milyon 500 bin TL çalındığı iddiasıyla şikayetçi olan Kerim D., dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlattı. “Ucuz altın alacağız” diyerek ya da henüz kesinleşmemiş kredi isteyerek para topladığı kişi sayısı ve miktarı hakkında. Alacaklıların kendisine baskı yapmaya başlaması üzerine Kerim D.’nin kenti terk ettiği iddia edildi. Dolandırıcılık iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

İFADESİNDEN SONRA SERBEST OLDU

Mağdurların şikayeti üzerine 27 Ekim’de polis merkezinde ifade veren Kerim M., suçlamaları reddetti. Borç aldığı kişilere çek yazdığını ancak iş hayatının kötü olması nedeniyle parasının bloke edildiğini söyleyen Kerim M., şöyle konuştu: “Merkez Bankası’na 1 milyon 850 bin lira borcum var. Her seferinde bana kartlarını isteyerek verdi. Ona 2 milyonluk bir çek yazdım. “Onun rızası olmadan dolandırıcılık veya aldatıcı davranış yoluyla herhangi bir para almadım” dedi.

ED ile 3-4 aydır maddi ilişkisi olduğunu söyleyen Kerim M., şunları söyledi: “Çalışma hayatım kesintiye uğrayınca artık kart borçlarımı ödeyemez hale gelmeye başladım. Tüm işlemlere ED’nin bilgisi ve onayı dahilinde girdim. Kendi rızasıyla telefonunu ve kartlarını bana verdi. Şu anda 3-4 tane banka kartım var ama bunları kendim bilgim olmadan kullanmıyorum. “Dolandırıcılık suçlamasını kabul etmiyorum” diyerek kendini savundu.

46c9f68d80b1a7d32e8504bb766a2b34

“2 AY OLDU VE ONU BULAMADIK”

Esnaf Kelafet’ten kredi almak için Kerim M.’den yardım istediğini söyleyen taksi şoförü ED (40), “Bana ‘Kredi kartı kullanıyor musun?’ diye sordu. Kredi notumu mobil bankacılık üzerinden kontrol etmek istedi. Telefonumu verdim. Taksi şoförü olduğum için o sırada müşterinin yanına gittim ve telefonu yarım saat yanında bıraktım. Geri döndüğünde banka hesaplarımdaki tüm parayı telefonuma çek. Ayrıca bankadaki mesajları da silin. Bunu 1,5 ay sonra fark ettik. “Neden bu kadar bilinçsizce bir şey yaptın?” “Esnaf Garanti’den kredi almayacak mıydın?” dedim. Paranızı Gold hesabınıza yatırdık, para kazanacaksınız. “Bugün 500 lira çekmek yerine İşyeri Garantisinden 300 lira çekebilirsiniz” dedi. Bizi bu şekilde ikna etmeye çalıştı. Ama ikna olmadım. Paramı geri istedim. Benden bir ay istedi, bekledik, bekledik ve kapısına gittik. Dükkânına bir eleman kiraladı, ona bizim için bir fincan çay ikram etti ve o an ortadan kayboldu. Bizden kaçtı. Aramalarına cevap vermedi. “2 ay oldu ama hâlâ adamı bulamadık” dedi.

1,5 milyon lira kaybettiğini iddia eden ED: “Bana bunu altın hesabına yatırdığını söyledi. “Kazanç elde edeceksiniz” dedi. “O halde bunu hesaplarımıza yatırın” dedim. “Kendi hesabım yok” dedi. “Param kimde?” dedim. “Çanta mağazasında.” dedi. “Çantacı kim?” diye sordum, “Vergi dairesinde, üçüncü katta.” o cevapladı. Rezalet olmasın diye bir an önce kapatılmasını isterdik ama kapatamadık. “Sonunda adam kaçtı ve gitti” dedi.

2b805bd170a3beb4ecf325e056aae3f6

“PİYASADA 15 MİLYONA YAKLAŞIK PARA DOLANDIRILDI”

Haberler MB, şubat ayında arabasını sattıktan sonra parası olduğunu duyan Kerim M.’nin kredi istediğini belirterek, şunları söyledi: “Arabayı sattığımı duyup param olduğunu anladı. Benden 2 ay kullanacağım parayı istedi. «Ev alıp satıyorum. “Bundan sana kâr sağlayacağım” dedi. Bu sürece girdik ve sıra paraya gelince kendisine sık sık gitmeye başladım. 15 gün sonra anlatarak beni oyaladı. 15 gün sonra: “Para euro olarak geldi. Onu Türk parasına çevireceğiz ama dönüşüm sırasında banka paranın üzerine ipotek koyuyor. Para bankada blokeli. “Parayı çekemiyoruz. Biraz daha zamana ihtiyacımız var” dedi. Aradan 1-2 ay daha geçti. Para bulamayınca birbirimize saldırmaya başladık. “Bir euro hesabı açalım, sana euroları göndereceğim” dedi. telefon etti ve bankasının şifresini söyledik. Bu arada hesaplarımdan para çekti. 3 bankadan hesabımdan 600 bin lira çekti. Para iadesi gelince kendisine çek vermek istedi. Çeki imzaladı ama ne oldu?” Bankada mı? Bizden önce gelen arkadaşlarımızın çekleri geri gelmeye başladı. Bizim çekiniz de geri geldi. Benden farklı zamanlarda toplam 1.8 milyon TL aldı. Tahmin ediyorum Piyasada 15 milyona yakın dolandırılan fon var, bu çok fazla olabilir, gelmeyen, bir şey söylemeyen arkadaşlarımız var. Bulunmasını istiyoruz. Cezasını çekmesini istiyoruz dedi.

4a83c46a06f1e45446a18db4fa1acb20

PARASINI BİRİKTİRMEK İÇİN DAHA FAZLA PARA ÖDEDİ

Fotoğrafçı AT, Kerim M.’nin kendisine kredi kartıyla 100 bin liralık online işlem yapıp 12 ay faizsiz ödeyebileceğini söylediğini ancak işlemin tamamlanamadığını ve biriktirmek için fazla para verdiğini söyledi. “Altın hesabı açalım” dedi. Nasıl olduğunu sorduğumda, “1.5’a alırsan, kuyumcuya 1.6’ya satarız” dedi. “Çanta satan tanıdıklarım var” dedi. Daha sonra internet bankacılığımdan para çekti. Kredi kartımdan da 109 bin lirayı çekti. Bu kişiye toplam 240 bin lira bağışta bulundum. 10-20 gün geçti ortada ne altın var, ne para. Bugünün doğru gün olduğunu söyleyerek acele etmedi. Oyalandıktan sonra uyandım, sıktım ve 140 bin liramı aldım. «Para vergi dairesinde bloke edildi. Ödeyemem. “50 bin lira yatırdığımda bloke kalkacak ve paranızı iade edeceğim.” dedi. Daha sonra biraz para verdik. “İşte bu böyle” dedi.

‘Arkadaşlar dedik, iyi niyet dedik ama yanıldık’

Hayatı boyunca dolandırılamayacağını düşündüğünü belirten AT, şunları söyledi:
“Telefon dolandırıcıları beni arıyordu. Bu şekilde dolandırılmayacağız sanıyordum ama başımıza geldi. Bunlar sizi yanıltmasın, “dost” dedik, “iyi niyet” dedik ama yanılmışız. Başkalarının acı çekmesine izin vermeyin. Bir sezonda kazandığımız parayı bir şekilde dağıttık. İnsanlar işlerini kaybediyor, aile içi huzurları bozuluyor. Bu şahsın bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

(DHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İnce, İmamoğlu'na desteğini açıkladı: CHP'de korku ve kaygı başladıİnce, İmamoğlu’na desteğini açıkladı: CHP’de korku ve kaygı başladı
İsrail ordusu yine mülteci kampına saldırdı: 36 ölüİsrail ordusu yine mülteci kampına saldırdı: 36 ölü
Trafikte bu uygulamayı kullananların dikkatine!  Mahkemeden 'otostop' kararıTrafikte bu uygulamayı kullananların dikkatine! Mahkemeden ‘otostop’ kararı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking