Güncel Haberler

Göç İdaresi Başkanlığından “Geri gönderme merkezlerinde kötü muamele” iddialarına ilişkin açıklama

Göç İdaresi Müdürlüğü, sınır dışı merkezlerine ilişkin iddialara ilişkin sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarından açıklama yaptı.

Açıklamada, geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altına alınan her yabancının öncelikle kayıt altına alındığı ve durumunun bireysel olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

Açıklamada, söz konusu yabancılara yakınları, yasal temsilcileri ve avukatlarıyla görüşme ve görüşme imkanının yanı sıra telefon hizmetlerine erişim imkânı sağlandığı ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Geri gönderme merkezlerinde kötü muamele iddiaları kesinlikle doğru değildir. Geri gönderme merkezleri düzenli olarak 7/24 kameralarla denetlenmekte ve izlenmektedir.

Yabancıların tüm değerlendirmeleri yapılmakta ve sınır dışı işlemleri 6662 sayılı kanunun 4. maddesi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. 6458 sayılı ‘Geri Gönderme Yasağı’ başlıklı madde ve ‘Sınırdışı kararına tabi olmayacaklar’ başlıklı 55. madde. “Yasanın ilgili maddeleri uyarınca hiçbir yabancı, işkence göreceği veya ölüm cezasına çarptırılacağı bir ülkeye sınır dışı edilemez.”

Açıklamada, “Türkiye’nin huzur ve güvenliği için yetkili kurumlarımızla iş birliği ve koordinasyon içinde yürütülen, kamu düzeni ve güvenliği ile terörle mücadele çalışmalarını hedef alan yalan ve iftira niteliğindeki söz konusu paylaşımlar kesinlikle yasaktır. “Gerçeği yansıtmıyorlar. Gece gündüz titiz ve tavizsiz bir çalışma yürütülüyor.” “Cumhurbaşkanlığımıza ciddi ve asılsız ithamlarla saldırılması kabul edilemez.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca haber ve sosyal medya paylaşımları hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bir anda her şey beyaza döndü!  Yer: Hatay... Telefonda sarıldılarBir anda her şey beyaza döndü! Yer: Hatay… Telefonda sarıldılar
Korkunç!  Kayıp olduğu bildirilen 77 yaşındaki kadın ölü bulunduKorkunç! Kayıp olduğu bildirilen 77 yaşındaki kadın ölü bulundu
CHP o ismi adaylıktan çekti!  37 gün...CHP o ismi adaylıktan çekti! 37 gün…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking