Güncel Haberler

Hatay Valiliği, çadırda yaşam savaşı veren Şahutoğlu ailesinin sesini duydu

Deprem nedeniyle en çok yıkıma uğrayan Hatay’da barınma sıkıntısı nedeniyle çok sayıda vatandaş hâlâ çadırlarda yaşıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “20 Eylül’den bu yana çadırlarda vatandaşımız kalmadı” açıklaması yaptığı gün, Cumhuriyet’e konuşan ve çadırlarda kalan depremzedeler, “Bizim sesimizi duyan var mı?” diye sordu. sesler?”

Yayınlanma: 11.11.2023 – 03:00

Abo Ol

Google Haberleri

9 Kasım’da yayımlanan haberimizin ardından Hatay Valiliği harekete geçti. Çadırda yaşayan Şahutoğlu ailesine konteyner bağışlandı. Hatay Vali Yardımcısının kendilerini ziyarete geldiğini belirten Özge Şahutoğlu, şöyle konuştu: “Konteyner aynı gün geldi. Eşim de İçişleri Bakanıyla görüştü. Her türlü sorunla ilgileneceklerini belirttiler. Cumhuriyet gazetesine minnettarız. “Haberiniz sayesinde kışın dinlenecek yerimiz oldu” dedi.

Öte yandan çadırlarda kalan diğer vatandaşlar da barınma sorunlarının çözülmesini istiyor. Hataylı Çar ailesi de konteyner bekleyen onlarca aileden biri. Aylardır eşi ve oğluyla birlikte çadırda yaşayan Gül Sıkar (35), “Kış geldi ve kaygılıyız. Yetkililerden yardım istediğini belirterek, “Çadırda kalan Şahutoğlu ailesine çözüm bulunduğuna dair haberiniz bize umut verdi. Onlar da bizi dinlesinler.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking