Güncel Haberler

Hollanda’da olaylı yılbaşı: 1 kişi öldü, 200’den fazla kişi gözaltına alındı

Hollanda’da yılbaşı gecesi ülke genelinde yaşanan şiddet olaylarında bir kişi öldü, 200’den fazla kişi tutuklandı. Olaylarda onlarca polis yaralandı.

REKLAM

Hollanda polisi, yılbaşı gecesi ülke genelinde çıkan olaylarda 200’den fazla kişinin tutuklandığını ve onlarca polis memurunun yaralandığını duyurdu.

Polis, Haarlem şehrinde 19 yaşındaki bir adamın Pazar günü gece yarısından kısa bir süre önce havai fişeklerin karıştığı kazada aldığı yaralardan dolayı öldüğünü söyledi.

Bir sözcü, ciddi olayların ve “kabul edilemez” şiddetin meydana gelmesi üzerine polisin gece boyunca birçok şehirde havai fişek ve taşlarla saldırıya uğradığını söyledi.

Rotterdam polisi, 100’den fazla araba ve diğer aracın ateşe verildiğini, Amsterdam, Lahey ve diğer şehirlerde şiddete başvuran kalabalığı dağıtmak için çevik kuvvet polisi ekiplerine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Ülke genelinde çok sayıda yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine havai fişeklerle saldıran itfaiye ekiplerine çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking