Güncel Haberler

Huawei kendi kendine yetmek istiyor: Kamera sensörünü üretebilir

Huawei uzun süre Amerika ve bazı ülkelerden gelen boykotlara karşı mücadele etmek zorunda kaldı. Bu nedenle şirket, akıllı telefonları için başka şirketlere bağımlı kalmamak ve ABD’nin uyguladığı ticaret yasağından kaçınmak için akıllı telefon bileşenlerini kendi bünyesinde geliştirmek için elinden geleni yapıyor.

Huawei zaten 5G bağlantılı kendi akıllı telefon işlemcisini geliştirdi ve artık dahili bir kamera sensörü geliştirmek için düğmeye basabilir.

SONY, SENSÖRÜNÜN ORADA OLMADIĞI KONUSUNDA UYARIYOR, HUAWEI İLE İLETİŞİME GEÇTİ

Chip tarafından bildirilen yeni söylentilere göre, yakında çıkacak olan Huawei P70 akıllı telefon, şirketin kendi kamera sensörüne sahip ilk cihazı olacak. Çinli teknoloji devi şu ana kadar iki yeşil alt piksel yerine iki özel sarı alt piksele sahip Sony kamera sensörlerine güveniyordu. Ancak şirketin Sony ile sözleşmesini yenilemediği ve artık Sony sensörlerine sahip olmadığı bildirildiğinden, P70’in şirketin kamera sensörüne sahip olması pek de mantıksız görünmüyor.

Huawei’nin yakında çıkacak kamera sensörüne ilişkin ayrıntılar şu an için bilinmiyor. Ancak modern amiral gemisi akıllı telefonların kameraları göz önüne alındığında 48 MP ve üzeri çözünürlük ve 60 fps hızında 4K video kaydı sunması muhtemel. Görünen o ki Huawei, akıllı telefonlar için kendi optik parmak izi okuyucusu üzerinde de çalışıyor. Huawei P70 önümüzdeki yılın başlarında duyurulacak, Samsung’un Galaxy S24’ü tanıtmasının beklendiği tarihle hemen hemen aynı dönemde

Bu açıklama doğru olsaydı Huawei, Omnivision, Samsung (ISOCELL) ve Sony’nin ardından dördüncü büyük kamera sensörü markası olacaktı. Huawei’nin Kirin 9000S işlemcisi, şirketin 5G modemini içeren ve SMIC’in 7 nm üretim süreciyle üretilen ilk yonga setidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking