Güncel Haberler

İran duyurdu! Bugün resmen başladı

İran’ın BRICS üyeliği resmen başladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, İran’ın bugünden itibaren resmen BRICS’e tam üye olduğunu açıklayarak şunları söyledi: “BRICS, BRICS’te yeni bir konuma ulaştı. yeni üyesinin katılımıyla uluslararası denge. “İran, BRICS’in çok yönlülüğünden, potansiyelinden ve fırsatlarından her zaman ciddi şekilde yararlanmaya çalıştı ve BRICS, çok yönlü işlevselliğiyle İran’a uluslararası alanda çok yönlü fırsatlar sağladı” dedi.

KAYIT OLMAYA DAVET EDİLDİLER

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS ülkelerinin liderleri, 24 Ağustos 2023’te düzenlenen 15’inci zirvede üye ülke sayısını artırma kararı alırken, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır, Arjantin ve Etiyopya BRICS’e üye olmaya davet edildi.

Kaynak: İHA

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Seçil Erzan fon dolandırıcılığı davasında yeni gelişme!  Emre Belözoğlu sessizliği bozuyor: Seçil Erzan fon dolandırıcılığı davasında yeni gelişme! Emre Belözoğlu sessizliğini bozdu: “Bir kez yüz yüze görüştüm”
İçişleri Bakanlığı önünde hareketli anlar!  Polis ayağından vurdu!  Bakan Yerlikaya'dan açıklamaİçişleri Bakanlığı önünde hareketli anlar! Polis ayağından vurdu! Bakan Yerlikaya’dan açıklama
Ağrı Dağı'nda korku dolu anlar!  Ukraynalı turist kayalara düştüAğrı Dağı’nda korku dolu anlar! Ukraynalı turist kayalara düştü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking