Güncel Haberler

Murat Kurum’un “130 bin canımız gitmiş” sözleri gündem oldu! Candaş Tolga Işık gerçeği açıkladı: “Kurum’a tekrar sordum…”

Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum, TV100’de gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sunduğu programa konuk oldu. Seçildiği takdirde vereceği sözleri açıklayan Kurum, depremle mücadele için atılacak adımlardan da bahsetti.

“130 BİN CAN KAYIP” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Kurum, programda şunları söyledi: “Enerjimizi dönüştürmek, dönüştürmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Bunun başka yolu yok. Sayın Candaş, 130 bin can kaybedildi, 11 ilde deprem oldu, bakın İstanbul” 11 vilayete ulaşacak. Allah korusun, İstanbul’da bir şey olursa ülke yok olur, bayrak kaybolur, “Devlet kalmayacak. Onun için bunun terörle mücadele kadar önemli olduğunu söylüyoruz” dedi.

Kurumun açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Kurumun bu sözleri, 11 ili etkileyen depremlerde 130 bin kişinin hayatını kaybettiği şeklinde yorumlandı. Resmi verilere göre bu sayı 50 bin 96 kişi…

KURUM’UN AÇIKLAMALARININ ARDINDAN IŞIK’TAN AÇIKLAMA

Söz konusu gelişmelerin ardından Işık, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bu arada çok soruldu, yayından sonra Murat Kurum’a ‘Depremde 130 bin kişi öldü’ ifadesini tekrar sordum. Bu rakamın 6 Şubat depremiyle alakası olmadığını ancak yaklaşık olarak temsil ettiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremlerde ölenlerin toplam sayısı.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul'da hangi aday avantajlı?  Canlı olarak duyurulduİstanbul’da hangi aday avantajlı? Canlı olarak duyuruldu
KADES'e yardım çağrısında bulunarak, kendisini evine götüren polis memuruna tabancasıyla ateş etti. KADES’e yardım çağrısında bulunarak, kendisini evine götüren polis memuruna tabancasıyla ateş etti.
Metro istasyonunda bıçaklı çatışma: 1 ölü, 1 yaralıMetro istasyonunda bıçaklı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking