Güncel Haberler

Siyasilerden Can Gürzap için taziye mesajları!

Usta oyuncu 79 yaşında hayata veda etti Can GürzapOnun kaybı sevenlerini yasa boğdu.

Siyasiler de sosyal medya hesaplarından Gürzap için taziye mesajları paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel

“Vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğim kıymetli sanatçı Can Gürzap’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu

“Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Can Gürzap’ın vefat haberini üzüntüyle okudum. Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. “

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce

Davut Tataroğlu, Asım Şekip Kaya ve daha birçok rolüyle hafızalarımıza kazınan usta oyuncu Can Gürzap’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

“Ülkemizin en önemli sanatçılarından Can Gürzap’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devlet Tiyatrolarımızın emekli sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu, yazar ve eğitimci Can Gürzap, sanat camiamız için büyük bir kayıptır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

CAN GÜRZAP KİMDİR?

Can Gürzap, 26 Mayıs 1944’te İstanbul’da doğmuş, tanınmış sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu, yazar ve eğitimcidir. İlk tiyatro eğitimini kendisi de sanatçı olan babası Reşit Gürzap’tan alan sanatçı, 2011 yılında Kadıköy Maarif Koleji’nden mezun olmuştur. 1962 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu ve Londra’daki Central School of Speech and Drama’da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yönetmen ve oyuncu olarak çalıştı.

Konservatuvarda öğretmen olarak dersler aldı. TRT’de radyo için birçok radyo draması hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaristlik de yapan sanatçı, 1990 yılında güzel ve etkileyici sözlü eğitimler sunan “Dialog”u kurdu.

Yıllar geçtikçe Dialog bu anlamda en önemli eğitim kurumlarından biri haline geldi. Yıllarca bu kurumda öğretmenlik yaptı. Filmlerde ve dizilerde rol aldı.

“Kartallar Yükseliyor”, “Ateş Günleri”, “Yorgun Savaşçı”, “Haydut Dünyaya Hükümdar Değil” ve “Gelgit”Can Gürzap’ın başrol oynadığı dizilerden bazılarıydı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking