Güncel Haberler

SON DAKİKA | Acı haber geldi! İstanbul’da bina çöktü: 1 ölü, 8 yaralı… Çökme anı kamerada ‘Kentsel dönüşüm’ detayı

Son Haberler: Küçükçekmece Kartaltepe ilçesinde bir bina henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi müdahale etti. Enkaz altında kalan kişilerin olduğunun tespit edildiği olayla ilgili olarak Küçükçekmece Başsavcılığı, ilçede çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 1 başsavcı yardımcısı ile 2 kamu bakanının tutuklandığını duyurdu. Soruşturma kapsamında görevlendirilen yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının ardından 3 kişiden oluşan uzman ekibin arızaların tespiti için incelemelere başlayacağını bildirdi.

Enkaz altında mahsur kalan kişilerin olduğunun ihbar edilmesi üzerine ekipler arama kurtarma çalışması başlattı.

AA-20240602-34753600-34753598-KUCUKCEKMECEDE_BINA_COKTU

BİNANIN SANİYE SANİYE KAMERAYA ÇIKMA ANI

Öte yandan binanın çökerek saniyeler içinde felaketten kurtulduğu sırada yoldan geçen araçların geçtiği anlar da güvenlik kamerasına yansıdı. Çökme anı da İETT otobüsünün araç kamerasıyla görüntülendi.

SON DAKİKA HABER: ÜZÜCÜ HABER GELDİ

Son gelişmelere göre İstanbul Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binanın enkazında bir kişi ölü bulundu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Çöken binada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, enkazda kalan son kişiyi kurtarmak için çalışmaların devam ettiği” belirtildi.

335c09c8-b0d0-4d37-a8f7-963c1ffdb945

1 ÖLÜM, 8 YARALI

İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamada, “Küçükçekmece'de çöken binanın enkazından kalan son kişi yaralı olarak kurtarıldı. Kazada 1 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. An itibariyle enkazda kimse kalmadı. Arama ve kurtarma ekipleri enkazı dinlemeye devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

ADAPTASYON BİNASI SAHİBİ 'KENTSEL DÖNÜŞÜM'ÜN DETAYLARINI ANLATTI

Çöken binanın yanındaki binanın sahibi olduğunu iddia ederek olay yerine müdahale eden kişi, binasının kentsel dönüşüme girdiğini ve çöken binanın sahibiyle iletişime geçerek şunları söyledi: “Biz tamamen boşalttık, evimizi tahliye ettik. Kendi binamızın elektriği ve doğalgazı kesilmişti bu aralar binamızı yıkma aşamasındaydık.” Bu talihsiz olay yaşandı. Binanın (yıkılan bina) sahibiyle görüştük, Murat Bey kendi sebepleriyle binayı yıkmak istemediğinden müdahale edemedik. “Binanın sahibi olarak bugün böyle talihsiz bir kaza yaşandı. Kendisine acil şifalar diliyorum.”

227876_COKEN-BİNA SAHİBİ BİNANIN SONUNDA

İtfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürürken AFAD ekipleri de olay yerine geldi. Hassas burunlu bir köpek, çöken binanın enkazını karıştırdı.

48fa3d81-1fa8-49a9-88c2-6b8b52de9bdf

İSTANBUL HÜKÜMETİNDEN BİNANIN ÇÖKÜŞÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Caddesi kesişiminde 02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında üç katlı bina çöktü. Bölgeye çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

AA-20240602-34753600-34753599-KUCUKCEKMECEDE_BINA_COKTU

Enkaz altında sıkışıp kalan kişilerin olduğu ve enkazda bulunan bir kişiyle iletişime geçtiği bilgisi üzerine ekiplerin arama kurtarma çalışması başlattığı anlaşılıyor.

Öte yandan çöken bina park halindeki araçların üzerine yıkılırken, yoldan geçen halk otobüsünde de hasar oluştu.

Binanın çökmesinin ardından bir kişinin kendi imkanlarıyla enkaz altından çıkarak içeride mahsur kalan kişiler hakkında ekiplere bilgi verdiği unutulmamalıdır.

Yaralılar enkaz altından çıkarılırken, ekiplerin kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaralılardan 4'ü hastaneye kaldırılırken, 2 kişi ise sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve ekiplerden bilgi aldı.

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Gül, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, Küçükçekmece'de saat 08.40 sıralarında 3 katlı toprak bir binanın kendiliğinden çöktüğünü belirterek, binanın zemin katında işyeri bulunduğunu, üst katının ise ofis olarak kullanıldığını söyledi.

Ekran Görüntüsü Habertürk TV Canlı Yayını ᴴᴰ 14-0-30

Ailelerin üst iki katta yaşadığını belirten Gül, şöyle konuştu: “İlk aşamada AFAD'ın koordinasyonunda olay yerine itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar geldi. UMKE ve benzeri itfaiye ekipleri, belediye, sağlık, polisimiz, tüm ekipler. Müdahale edilmesi gereken kurumlar yaralı olarak çıkarıldı. “Kurtarma çalışmaları şu anda devam ediyor. İlk bilgilere göre 2 kişinin daha enkaz altında olduğu belirtiliyor. Arkadaşlarımız çalışıyor. şu an ölüm raporu yok, 7 kişiden 2'sinin durumu biraz daha ağır, 5 kişinin durumu normal.” dedi.

Habertürk TV Canlı Yayın Ekran Görüntüsü ᴴᴰ 14-0-0

'BİNA 1988'DE YAPILMIŞTI'

Vali Gül, binanın 1988 yılında inşa edildiğini ve çökme nedeninin henüz belirlenemediğini söyledi.

Önümüzdeki saatlerde bilgi vermeye devam edeceklerini belirten Gül, şöyle konuştu: “Başsavcımız sahada, adli ve idari süreç devam edecek. Hepimize geçmiş olsun. Herhangi bir patlama ihbarı veya tespitimiz olmadı.” .” dedi. (İHA/DHA/AA)

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Küçükçekmece Kartaltepe ilçesinde meydana gelen bina çökmesine itfaiye ekiplerimiz müdahale etmeye devam ediyor. Şu ana kadar 4 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarının ardından çökmenin nedenleri detaylı olarak incelenecek.” ” dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Özhaseki yaptığı açıklamada, “İlk incelemelerimiz sonucunda binanın 36 yıl önce inşa edildiği ve daha sonra yerinde yapılan ilk incelemelere göre binaya kaçak olarak 1,5 kat eklendiği tespit edildi. 1988 yılında mimari ve mühendislik mevzuatına uyulmadan inşa edilmiş ve yapımında deniz kumu kullanılmıştır.” “Daha sonraki denemelerde ise binanın statiğini bozacak müdahalelerde bulunulduğu anlaşıldı.” dedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İstanbul Küçükçekmece'de bir binada bu sabah meydana gelen çökmede saat 09.35'te 7 kişinin yaralandığını tespit ettik. Yaralılardan 5 kişi hastaneye sevk edildi. , 2 kişinin tedaviye ihtiyacı olmadığını belirterek olay yerine 15 ambulans ve 5 UMKE geldi. “Ekip sevk edildi, kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum” dedi.

BİNANIN ÇÖKME ÖNCESİ FOTOĞRAFI

_62213 (3)

_62213 (4)

İŞTE ORADAN İLK GÖRÜNTÜLER

AW217863_01

AW217863_02

AW217863_03

AW217863_04

AW217863_05

_62213 (1)

_62213 (2)

_62213
Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İntihar etmek isteyen kadını son anda yakaladılar!İntihar etmek isteyen kadını son anda yakaladılar!
Ay'ın o tarafında ne var?  Çin'in akla gelen 6 ilginç Chang misyonu ve şaşırtıcı Ay misyonları "karanlık" teorileri ele almakAy'ın o tarafında ne var? İlgi çekici Çin Zhang 6 misyonları ve Ay teorilerinin şaşırtıcı “karanlık” tarafı aklıma geliyor
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking