Güncel Haberler

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası enflasyon ve asgari ücret mesajı: İstihdama zarar vermeyecek bir seviye hedefi ile süreç yönetilecek

Son haber: Cumhurbaşkanlığı kabinesi iki hafta sonra Beştepe’de yeniden toplandı. 3 saat 15 dakika süren kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Türkiye’nin aydınlık geleceği, bölgemizin huzur ve refahı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cezayir ziyaretimiz oldukça başarılı geçti. Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’la görüştük. Cezayir, Filistin davasının ana destekçileri arasında yer alıyor. İki kardeş ülke olarak Gazze’ye güçlü desteğimizi teyit ettik.

5 yıldır fetret dönemi yaşayan muhalefet yönetimindeki belediyelerin, hizmet, istihdam ve yatırımların merkezde olduğu gerçek bir belediyecilikle yeniden buluşturulması umut ediliyor.

MGK toplantısında terörle mücadele başta olmak üzere bölgemizin sorunlarını ele aldık. Suriye’nin kuzeyinde terörden kurtardığımız bölgelerde huzur ve güvenlik hakim. Başta Tel Rıfat olmak üzere sınırlarımıza yakın teröristlerin yoğunlaştığı bölgeleri eninde sonunda güvenlik altına alacağız. Irak’ta Pençe Harekatı ile bölücü terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık.

AA-20231206-33119662-33119661-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

“Terörün Türkiye’nin güneyine yerleşmesine asla izin vermeyeceğiz”

Bölücü örgütü sınırlarımız içerisinde yok olma noktasına getirdik. 40 yıl önce milletimizin başına bela olan terör belasından Türkiye’yi kurtarmaya kararlıyız. Operasyonlarımız sonucunda bitkisel hayata giren bölücü terör örgütünün yeniden canlandırılması ve canlandırılması çabalarının bilincindeyiz. Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyi ile Türkiye’nin güneyinde bir terör örgütünün ortaya çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimin ne yaptığını, kimin kiminle iş yaptığını biliyoruz. Bir gece ansızın gelip, daha önce de yaptığımız gibi tüm senaryoları alt üst etmekten çekinmeyiz.

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine daha çok maruz kalıyoruz, iklim krizinden en çok zarar gören ülkelerden biriyiz. Belirtilen net sıfır emisyon hedefimize 2053 yılında ulaşmayı bekliyoruz.

Yarın Yunanistan’a gidiyoruz. 18 Aralık’ta Macaristan’ı ziyaret edeceğiz. Bölge ülkeleriyle işbirliğimizi güçlendireceğiz.

“EN ZOR ŞEY GİTTİ”

En zor kısım bitti. Umalım ki bundan sonra hep birlikte gelişelim. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. Ekonomik, mantıksal ve ahlaki hiçbir temeli olmayan fiyatlandırma davranışlarının yerini rasyonel fiyatlandırma almaya başlamıştır.

Salgın ve küresel krizlerle sarsılan makrofinansal istikrarın güçlendirilmesi için kararlı tedbirler alıyoruz. Ekonomimiz 2023 yılının dokuz ayında yüzde 4,6 büyüme kaydetti. Kalite ve sürdürülebilir büyüme hedefimizden en ufak bir sapma yok. İhracat artışı tarafındaki olumlu tablo yeni rekorlarla devam ediyor. 13 çeyrektir kesintisiz büyüme trendimizi 14’e çıkardık.

AA-20231206-33119662-33119660-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

“5 BİN LİTRE HESAPLARINIZA HIZLI BİR ŞEKİLDE ULAŞACAK”

İlk düzenlemeden yararlanamayan 4 milyon 689 bin emeklinin hesabına tek seferlik 5 bin liralık ikramiyeyi hızla yatıracağız. Üniversite öğrencilerimize verdiğimiz bedava internet ve indirimli teknoloji desteği sözünü seçim öncesinde yerine getirdik. Doğalgaz tüketimine yönelik desteği düzenli sosyal yardım programımıza dahil ettik. 8 aylık toplam ödeme tutarını 1500 liradan 3500 liraya çıkardık.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI

Sene başında çalışanlarımızın maaşlarına genel ekonomik dengeyi sarsmayacak ve kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak. Asgari ücret toplantıları 11 Aralık’ta başlıyor. Çalışanlarımızın onayını alacak, işverenlerimizi yormayacak, istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret düzeyi hedefiyle süreç yönetilecek. Önümüzdeki yılı dengelerin pekişme dönemi, ertesi yıl başlayacak süreci ise bir dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz.

AA-20231206-33119787-33119785-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

“İsrailli yöneticiler hak ettikleri cezayı verecekler”

İsrailli yöneticiler er ya da geç insanlık mahkemesinde yargılanacak, hak ettikleri cezayı çekecek ve tarihin çöplüğündeki yerlerini alacaklardır. Batılı ülkeler de aynı kaderi paylaşacak. İsrail, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Filistin coğrafyasına uyguladığı her zulmün hesabını verecek. Masum çocukları, kadınları, yaşlıları ve savunmasız insanları en modern savaş araçlarıyla öldürmek, İsrail yöneticileri gibi korkaklara özgü acıklı bir şeydir. Kaçış yok, Netanyahu’nun nereye kaçacağını bilmiyorum. Batı’nın etekleri altına gizlenen İsrail yönetimi baskılarını yoğunlaştırdıkça ödeyeceği bedel de o kadar ağır olacaktır.

AA-20231206-33119787-33119782-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm sorunu Türkiye için tartışmasız bir beka sorunudur. Daha da önemlisi bu, siyaseti ve siyasi partileri aşan bir konudur. Dönüşümü siyasete alet etmek ülkemize ihanet etmek demektir. Yeni Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte muhalefet de hemen harekete geçti. Örgütün tek amacı vardır; Kentsel dönüşüm sürecindeki engellerin ortadan kaldırılması ve sürecin hızlandırılmasıdır.

Bir binada yaşayanların yüzde 50’den fazlasının onay vermesi durumunda kentsel dönüşüm ve inşaat ruhsatı alınabiliyordu. Bina kapılarına ilan asılarak, e-devlet üzerinden duyurularak, amirlikler aracılığıyla duyurularak süreç hızlandırıldı. Yeni yasanın getirdiği kurallarla artık gelir elde etmek ya da hak kazananları başka bir bölgeye göndermek mümkün değil. Aksini iddia eden iftiracıdır, yalancıdır ve bu milletin iyiliğini istememektedir.

AA-20231206-33119787-33119786-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

Allah korusun, İstanbul’un da bulunduğu Marmara Bölgesi’nde meydana gelecek felaketin tüm Türkiye’ye maliyeti ağır olacak. Hedefimiz İstanbul’da her yıl 350 bin konut inşa etmek ve 5 yıl içerisinde acil dönüşüm gerektiren tüm binaları yenilemek.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bar cinayeti zanlısının cezası açıklandı! Bar cinayeti zanlısının cezası açıklandı!
Ambulansa yol veren tren makinisti plaketle onurlandırıldıAmbulansa yol veren tren makinisti plaketle onurlandırıldı
Akşener'in okuduğu şiir Mansur Yavaş'a mı gönderme yapıyor?  İYİ Parti mevcut talebe son verdiAkşener’in okuduğu şiir Mansur Yavaş’a mı gönderme yapıyor? İYİ Parti mevcut talebe son verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking