Güncel Haberler

Türkiye’ye Arap turist akını: Adreslerini belirlediler! Talep patlaması yaşanıyor

Ramazan tatilinde Arap turistlerin tercihi İstanbul oldu. Turistler, tatilde İstanbul’da kalacak olanlarla aynı fırsatı kaçırmak istemedi. Otel rezervasyonları hızla artıyor.

TARİHİ YERLERİ ZİYARET EDECEK, ALIŞVERİŞE ÇIKACAKLAR

Ramazan Bayramı yaklaştıkça İstanbul dışındaki şehirlerde tatil yapanların sayısı artsa da turistlerin İstanbul’a ilgisi azalmıyor. Ramazan bayramında özellikle Ortadoğu ülkelerinden İstanbul’a gelen turist sayısında artış yaşanıyor. Tatil, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de şehri ziyaret etme isteklerini artırdı. İstanbul’un tarihi mekanları, alışveriş imkanları ve eşsiz manzarası, Ramazan Bayramı’nı kutlamak için pek çok turistin tercihi haline geldi.

”TURİZM SEZONU RAMAZAN BAYRAMI İLE BAŞLIYOR”

İstanbul’daki otel müdürü Ali Büyükkirişçi, Ramazan tatili nedeniyle İstanbul’un ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Otellerdeki doluluk oranının yüzde 60’a ulaştığını belirten Büyükkirişçi, şöyle konuştu: “Turizm sezonu bu yıl Ramazan tatiliyle başlıyor.”

İstanbul’un kültür ve tarih açısından dünyanın en kıymetli destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Büyükkirişçi, şöyle konuştu: “Ramazan tatili nedeniyle İstanbul’a gelen gruplar var. Artık sağlık turizmi sezonu da açıldı. Önceki dönemlere göre biraz durgun ama önümüzdeki günlerde daha da aktifleşecek” dedi.

AW177652_01

”Ramazan Bayramı’nda Arap Turistlerin İlgisi Yüksek”

Büyükkirişçi, şunları söyledi: ”İstanbullular tatillerde aile ziyareti gibi nedenlerle farklı illere seyahat edebiliyor. İstanbul’da kalacaklar için bu bir fırsat. Trafik, kalabalık gibi etkenlerin olmadığı zamanlarda kalanlar bu durumu fırsata çeviriyor. Turistler de bu dönemde İstanbul’un tadını çıkarıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle Ortadoğu ülkelerinden gelen Arap turistlerin sayısı giderek artıyor ve bu dönemde İstanbul’da tatil yapmayı tercih ediyor. Görünen o ki İstanbul tatilde de boş kalmayacak. Ramazan bayramıyla birlikte turizm sezonu da hareketlenmeye başladı.

Otellerde doluluk oranlarının arttığını belirten Büyükkirişçi, şöyle konuştu: “Şu anda otel rezervasyonları yüzde 50-60 civarına ulaştı. Kahvaltı dahil gecelik konaklama fiyatları 70 ile 150 euro arasında değişiyor. Bu rakamın altında ve üstünde rakamlar da var. “Turizm paydaşlarımızla daha fazla çalışarak, daha iyi tanıtımlar yaparak İstanbul’u daha iyi seviyelere getirmemiz gerekiyor” dedi.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kamyon alevler içinde kilometrelerce yol kat etti!  Kuzey Marmara Otoyolu'nda korku dolu anlarKamyon alevler içinde kilometrelerce yol kat etti! Kuzey Marmara Otoyolu’nda korku dolu anlar
Oy pusulalarının yakıldığı görüntüler ortaya çıktı ve o ilçede seçim iptal edildiOy pusulalarının yakıldığı görüntüler ortaya çıktı ve o ilçede seçim iptal edildi
Meyve bahçelerinde görüldü... Kaygı yarattı! Meyve bahçelerinde görüldü… Kaygı yarattı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking