Güncel Haberler

Yenilenen Anadolu lisesinin binası imam hatip lisesine verilecek – Son Dakika Türkiye,Cumhuriyet’in Egesi Haberleri

TOKİ tarafından tadilatı yapılan İzmir'deki toplu okullardan biri olan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi binasının Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne bağışlanacağı belirtildi. Konuyu Meclis'e taşıyan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “Sorun şu ki, laik ve bilimsel eğitim isteyen vatandaşlar, hak ettikleri sayıda ve kalitede eğitim alabilecekleri eğitim ortamından uzaklaştırılıyor. Konuyu takip edin.”

Yayınlanma: 10.06.2024 – 14:47

Abo Ol

Google Haberleri

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan, kentin en köklü okullarından biri olan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin kapatılacağı ve binanın tamamen Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüleceği belirtildi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı başında yeni kurulan Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin üç sınıfı Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'ne “misafir” olarak taşındı. Geçici olarak geldiği okulda ertesi yıl İmam Hatip Lisesi'ne 10 derslik kontenjan açılırken, Anadolu Lisesi'ne sadece 1 derslik kontenjan ayrıldı. Bakanlık, okuluna ek bina yapılmasına karar verilen Anadolu Lisesi'nin kapatılması için de 2017'de yazı gönderdi. Ancak velilerin ve öğrencilerin kararlılığı sayesinde okulun kapanması önlendi. 2020 İzmir depreminde hasar nedeniyle yıkılıp TOKİ tarafından yeniden inşa edilen okulun projesinde Vali Nevzat Ayaz'ın adı yazılmasına rağmen Anadolu Lisesi'nin eğitim verdiği herhangi bir ek binanın olmaması dikkat çekiyor.

“Sorun, LAİK EĞİTİM İSTEYEN VATANDAŞLARIN HAKLARININ ELDEN ALINMASIDIR”

Konuyu Meclis'e taşıyan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yanıt talebiyle soru önergesi sundu. Yüksel Taşkın, şunları söyledi: “Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin arsası ve binası yıllardır imam hatip lisesinin işgalindeyken, inşaatı da yüksekokul adına TOKİ tarafından yapılıyor. Vali Nevzat Ayaz Okulu, fiili bir durum yaratıp bu köklü okulu arazisinden, binasından mı atmaya çalışıyorsunuz? “Bakanlık bu konuyu derhal açıklamalı. Sorun laik ve bilimsel eğitim talep eden vatandaşların hak ettikleri sayı ve kalitede yeterli eğitimi alabilecekleri eğitim ortamından mahrum kalmasıdır” dedi./ İZMİR.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking