Güncel Haberler

‘Yine algı peşindeler. O evi Adıyamanlı bir hemşehrime verin’

Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Adıyamanlılarla bir araya gelen Tutdere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın huzurunda Adıyaman’da yapılan TOKİ kurasını seçimler öncesinde yapılan bir algı operasyonu olarak değerlendirdi.

“SEÇİM ÖNCESİ ADIYAMANLILARIN OYUNU ALMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORLAR”

Tutdere, evlerin henüz teslime hazır olmamasına rağmen kura çekildiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bugün ilginç bir olay yaşandı: Sayın Bakan (Vedat Işıkhan), depremzedelerin evlerinin çizimi için Adıyaman’a geldi. Biz de kurallara uyduk. Vatandaşlar adına istedik; Gerçekten 5 bin ev var mı? Bu evler gerçekten hazır mı? Vatandaşlar evlerine gidip oturabilecek mi? Aldığımız yanıt hiçbir evin henüz tamamlanmadığı, hiçbir evin çevre düzenlemesinin yapılmadığı ve evlerin oturuma hazır olmadığı yönündeydi. Pek çok kusuru var ama bunu neden yaptılar? Seçimlerden önce bir kura çekelim ki belki bu Adıyamanlıların oylarını alalım. “Adıyaman halkı artık bu oyunlara düşmeyecek ve bu oyuna düşmeyecektir” dedi.

“HAKLARImdan VAZGEÇTİM, O EVİ İHTİYACI OLAN BİR VATANDAŞA BAĞIŞLIYORUM”

Çekilişle kendisine konut hakkı verildiğini ancak depremde birinci derece yakınlarını kaybedenlerin bu hakkından feragat ettiğini anlatan Tutdere, şöyle konuştu:

“Bugünkü kura çekiminde bir kez daha ilginç bir şey oldu; Çekilişte milletvekili ve cumhurbaşkanı adayınız için, Abdurrahman Tutdere için ise yuva bulundu. İlk başta inanmadım, sonra gerçek mi diye sordum, belli ki burada hala bir algı peşindeler ama burada herkesin önünde söylüyorum; Bu ülkede depremde birinci derece yakınlarını kaybedenler var, onlarca ailesi şehit olanlar var, ev kura çekiminde öncelik onlara verin! Abdurrahman Tutdere gibi o komplo gerçekten düzgün yapılmışsa ve bana verilmiş olsa bile o evi iade ederim, haklarımdan vazgeçerim! O evi bir fakire verin, o evi Adıyaman’ın bir hemşerisine verin. Buradan yetkili kuruma dönüyorum; “O evi depremde yakınlarını kaybeden ihtiyaç sahibi bir aileye verin. Aferin, vazgeçtim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking