Güncel Haberler

Bu belirtiler varsa dikkat! Hastaların yüzde 55’i aynı durumu yaşıyor

Diyabet çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Uzmanlar, diyabet hastalarının yüzde 55’inin yaşadığı cilt sorunlarına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

ÇOK DAHA ZOR HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİR

Diyabetin iki türü vardır: tip 1 ve tip 2. Tip 1’in nedeni bilinmemekle birlikte, tip 2 genellikle fazla kilolu veya hareketsiz olmakla ilişkilendirilir, ancak genetiğin de bir rolü olabilir. Tedavi edilmeyen diyabet çok daha zor hastalıklara yol açabilir.

Uzmanlar, diyabetin bilinen belirtilerinin yanı sıra daha az bilinen bir belirtisinin de görülebileceği konusunda uyardı.

Cleveland Clinic’e göre diyabetle ilişkili dermopati, hem tip 1 hem de tip 2 diyabetin potansiyel bir komplikasyonudur.Dermopati vücudun herhangi bir yerinde bulunabilmesine rağmen genellikle kaval kemiğinde bulunur. Ve pembe, kırmızı veya kahverengi olabilirler.

02

YARALARI SEVEBİLİRSİNİZ!

“Diyabetle ilişkili dermopati (genellikle ‘çizik lekeleri’ olarak adlandırılır), tip 1 diyabet ve tip 2 diyabet de dahil olmak üzere diyabetle yaşayan insanları etkileyen oldukça yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Diyabetle ilişkili dermopati küçük, yuvarlak pembe, kırmızımsı veya kahverengi renkte görünür. Ciltte lekeler Yara izi gibi görünebilir ve girintili çıkıntılı olabilir.

“ACI YAPMAZ”

“Genellikle 1 santimetre ile 2,5 santimetre arası büyüklükte oluyorlar. Yamalar zararsızdır ve kaşınmaz, sızıntı yapmaz veya ağrıya neden olmaz.

Yamaların diğer ayırt edici özellikleri şunlardır:

  • Yuvarlak veya oval
  • Ciltte hafif tırtıklı ve/veya hafif pullu
  • Bilateral yani her iki bacağın veya her iki kolun derisinde aynı anda görülürler.
  • Amerikan Diyabet Derneği’ne göre lekeler aylarca ortaya çıkabilir ve çoğu zaman yaşlılık lekelerine benzeyebilir.

TRAVMA VE SOĞUK CİLTTE LEKELERE YOL AÇABİLİR

Diyabetle ilişkili dermopatiye neyin sebep olduğu tam olarak bilinmese de araştırmacılar bunun daha önce ciltte meydana gelen bir travmadan kaynaklanabileceğine inanıyor. Bu, özellikle kronik yüksek kan şekerinin neden olduğu bir tür sinir hasarı olan nöropatisi olan kişilerde, bir yaralanma veya aşırı soğuktan kaynaklanabilir.

555

HASTALARIN YARIDAN FAZINDA GÖRÜLÜYOR

Ayrıca yaşlı yetişkinlerde ve uzun süredir diyabet hastası olanlarda daha sık görülür. 2014 yılında İngiliz Diyabet ve Vasküler Hastalık Dergisi’nde yayınlanan bir makale, diyabet hastalarının %55’inde nasıl ortaya çıktığını ayrıntılı olarak açıkladı. “Diyabetik dermopati, diyabetli hastaların bacaklarında oluşan küçük, yuvarlak, kahverengi, atrofik deri lezyonlarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir” dedi.

789

İşte diyabetin belirtileri:

  • çok susamış hissetmek
  • Özellikle geceleri, normalden daha sık idrara çıkma
  • çok yorgun hissediyorum
  • Kilo kaybı ve kas kaybı
  • Penis veya vajina çevresinde kaşıntı veya sık sık pamukçuk atakları
  • bulanık görüş
    Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Gözaltına alındı, rahat tavrı dikkat çekti: 'Umarım o arkadaşlar paylaşmaz'Gözaltına alındı, rahat tavrı dikkat çekti: ‘Umarım o arkadaşlar paylaşmaz’
Naci Görür'den Hatay depremi sonrası açıklama!Naci Görür’den Hatay depremi sonrası açıklama!
Bu sefer konu Simpsonlar değil, Fauda!Bu sefer konu Simpsonlar değil, Fauda!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking