Güncel Haberler
Evde pratik lezzet: Humus tarifi
Bu tarif, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli ve sağlıklı bir mezenin adım adım tarifini sunuyor. Atıştırmalıklarınıza ve mezelerinize nefis humusla lezzet katın!
Yayınlanma: 03.09.2024 – 17:44
Abo Ol
Humus, Orta Doğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve dünya çapında popülaritesi her geçen gün artmaktadır. Lezzetli bir baklagil ezmesi türü olan humus, özellikle sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Evde humus hazırlamak çok basittir ve sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanır. Bu tarifte, Kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir humus tarifi paylaşıyoruz…
ARSA ORANI
Malzemeler
- 500 gram nohut (haşlanmış, kabukları soyulmuş, yaklaşık 2-3 su bardağı)
- 1,5 çay bardağı ılık su
Humus için;
- 1 çay bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı tahin
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
- tuz
Dekore etmek:
- Kimyon
- kırmızı biber
- Sumak
- kıyılmış maydanoz
- Tatmak için salatalık turşusu ve turp
yapı
- Nohutları bir gece önceden ıslatıp düdüklü tencereye koyun.
- Kaynatın ve elde edilen köpüklü suyu dökün.
- Tekrar sıcak su ekleyip düdüklü tencerede tamamen pişirin (hafif çatlasın ve kabukları kolay çıksın diye. Yaklaşık 15-20 dakika).
- Nohutların kabuklarını temizleyip nohutları ölçülü büyüklükte doğrayın.
- Kabuklarını soyduğunuz nohutları 1,5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye koyun.
- Tekrar ateşe verin, tahta kaşıkla ezin ve suyunu yavaşça çıkarın. Sıcak nohutları manuel püre makinesinde pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
- Nohutlar katılaşacaktır. (Bu aşamada dondurucuda saklayabilirsiniz)
- İkinci kez kısık ateşte tuttuğunuz nohutlara 1 çay bardağı ılık su ekleyin.
- Yumuşatıp sürekli karıştırıp ağzının açılmasını bekleyin (1 dakika). Ocaktan aldığınız sıcak nohutların üzerine tahini, limon suyunu, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve kimyonu ekleyin. Çok iyi karıştırın.
- Servis tabağına serdiğiniz humusun üzerini kimyon, pul biber, sumak ve kıyılmış maydanozla süsleyin.
- Üzerine bir miktar zeytinyağı dökün.
- Humus mezesini sıcak olarak servis edin.