Güncel Haberler

Karabük Üniversitesi’nden ‘HIV ve HPV’ iddialarına ilişkin açıklama!

KarabükBir sosyal medya paylaşımında; Karabük Üniversitesiİçerideki Türk öğrenciler Afrika Ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel ilişkiye girdikten ve şehrin üniversitesinde okuduktan sonra HPV Görmek HIV Şikayetleriyle hastaneye başvurduğu ve bu durumun hastanelerin kalabalıklaşmasına neden olduğu iddia edildi.

Şikayet sosyal medyada hızla yayıldı. Bu konuda Karabük İl Sağlık MüdürlüğüSosyal medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, HIV ve HPV’de artış olmadığını belirten bir açıklama yayınladı.

“SON GÜNLERDE HİÇBİR SORUN YOK”

Son günlerde söz konusu patolojilere ilişkin hastanelerden herhangi bir talep gelmediğini belirten basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“*Ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki sağlık tesislerimizde de tüm halk sağlığı hastalıkları yakından takip edilmekte ve düzenli kayıtlar tutulmaktadır.

*İlimizde HIV ve HPV pozitif vaka sayısında önemli bir değişiklik yoktur. Ayrıca son günlerde sağlık kuruluşlarımıza bu konuyla ilgili herhangi bir talep ulaşmamıştır.

*Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıt dışı işlemlere izin vermemektedir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking