Güncel Haberler

Son dakika: Moskova’da konser salonunda katliam! Terör saldırısını DAEŞ üstlendi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haber: Moskova’da “Crocus Belediye Binası” konser salonuna düzenlenen saldırıda 5 kişi uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

SALDIRIDAN SONRA YANGIN ÇIKTI

Konser salonunun bulunduğu binada yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda güvenlik gücü müdahale etti.

m111
Acil Durumlar Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nden TASS’a yapılan açıklamaya göre, binadaki yangını söndürmek için Moskova Havacılık Merkezi’nden helikopterler olay yerine gönderildi. İtfaiye ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Ekran görüntüsü 2024-03-22 210123

SALERİ ANI KAMERA ÜZERİNDE

Saldırganların konser salonu girişinde uzun namlulu silahlarla sivillerin üzerine ateş açtığı görüntüler de sosyal medyada yer aldı.
Ekran görüntüsü 03-22-2024 211522

Saldırganların kaçmaya çalışırken pencereye yaklaşan insanlara defalarca ateş açtığı görüldü.
Ekran görüntüsü 03-22-2024 211507

EN AZ 40 KİŞİ YAŞIYOR

Rus basınında yer alan haberlere göre, saldırıda ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetti, 146 kişi de yaralandı.

rs

Saldırının ardından yangın çıkan binaya ekiplerin müdahalesi sürüyor. Moskova Bölgesi Valisi Andrey Vorobyov, kazanın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu. Kordonlanan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi.

Rusya Federal Ulusal Muhafız Teşkilatı (Rosgvardiya), Moskova konser salonuna düzenlenen silahlı saldırının faillerini tespit etme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Rosgvardiya’ya bağlı özel birimlerin terör saldırısının gerçekleştiği bölgede çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “Suçlular aranıyor ve vatandaşlar binadan tahliye ediliyor.” Söylendi.

AA-20240322-34070508-34070505-MOSCOWDA_KONSER_SALONUNA_TEROR_ATTACK

REUTERS: TERÖR SALDIRISINI IŞİD üstlendi

Reuters, Moskova’daki terör saldırısının sorumluluğunu IŞİD’in üstlendiğini duyurdu.

“RESİMLER ÇOK KORKUNÇ VE BAKILMASI ZOR”

Saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “Bütün dünya bu saldırıyı kınamalı” dedi. ABD’den yapılan açıklamada, “Görüntüler çok korkutucu ve bakılması zor. Korkunç silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyoruz, zor bir gün.”

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ VATANDAŞLARINI UYARIYOR

ABD Büyükelçiliği’nin geçtiğimiz günlerde Moskova’daki vatandaşlarını konser salonlarından uzak durmaları konusunda uyardığı ortaya çıktı.

1

MOSKOVA SOKAKLARINDA DİKKAT ÇEKİYOR GÖRÜNTÜ

Moskova’da Crocus salonuna düzenlenen saldırının ardından uzun namlulu silahlı bir kişi Moskova sokaklarında görüldü.

UKRAYNA’DAN AÇIKLAMA

Ukrayna, Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonuna düzenlenen saldırıyla hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı.

BAKAN FİDAN TERÖR SALDIRISINI KINDI

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüşerek Moskova’daki terör saldırısını kınadı.

MEDVEDEV: ‘ÖLÜME ÖLÜM’

Medvedev, saldırıyla ilgili Telegram hesabından bir açıklama yayınladı. Medvedev, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve mağdurların yakınlarına sabır diledi.

Medvedev, “teröristlerin yalnızca misilleme amaçlı terörizmden anladıklarını” belirterek, “Şiddete güçle karşılık verilmedikçe, teröristlerin toplu infazlarına ve ailelerine yönelik baskılara ölümle cevap verilmedikçe hiçbir mahkeme veya soruşturmanın faydası olmaz.” dedi.

Medvedev ayrıca şunları kaydetti:

“Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu ortaya çıkarsa, onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Bunların hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Bu tür vahşetleri gerçekleştiren devlet yetkilileri dahil. Ölümden ölüme.” “

RUSYA TOPLANTI İSTEYECEK

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın özel yetkili büyükelçisi Rodion Miroshnik, Moskova konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rus devlet kanalı Rossiya-24’e açıklamalarda bulundu.

Saldırıyla ilgili girişimlerde bulunacaklarını belirten Miroshnik, şöyle konuştu: “Diplomatlarımız konuyu BM Güvenlik Konseyi toplantısının gündemine taşıyacak. Yakın zamanda bu konuyla ilgili bir BM Güvenlik Konseyi toplantısı talep edecekler ki küresel çoğunlukta olsun. En büyük uluslararası ülke kuruluşu bu eylemleri kınayabilecektir.” dedi.

Yerel seçimler 2024
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Nevşehir'de zincirleme trafik kazası!  14 araç çarpıştıNevşehir’de zincirleme trafik kazası! 14 araç çarpıştı
Lütfü Savaş'a seçim kampanyası sırasında saldırıLütfü Savaş’a seçim kampanyası sırasında saldırı
The Economist'ten dikkat çeken yorum: "İmamoğlu'nun işi de tehlikeye girecek"Önemli Ekonomist yorumu: “İmamoğlu’nun işi de tehlikeye girecek”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking